Bankacılık endüstrisinin bir web sitesi, temel olanlardan karmaşık olanlara başlayan çok ve çok sayıda soruyu içerecek şekilde bağlanmıştır. Çok sayıda soru ile BoA web siteleri bu prensibi yakından takip etmektedir. Dahası, web sitesi size farklı durumlar için özel sorular sunar.
eBay’in SSS bölümü farklı bir trend izliyor. Soruları listelemek yerine, bu web sitesi konuları alfabetik olarak içerir. Ve belli ki, bir sorun için arama yapabilirsiniz.
Zappos, SSS bölümünü akıllıca farklı kategorilere ayırdı. Ve ayrıca soruların alfabetik bir dizini de var. Kullanışlı bir Top Başa Dön ’bağlantısı sizi sayfanın en üstüne sorularla yönlendirir; Tüm cevaplar aynı sayfada listelenmiştir.
Hulu’nın SSS sayfası hem bilgilendirici hem de basit. Ve bu iki şeyi bir yerde çok sık görmüyorsunuz. Ayrı ikonlara sahip beş farklı kategorinin yanı sıra, aşağıda listelenen bazı popüler sorular var.
İlk bakışta, StumbleUpon’un SSS sayfası çok basit görünecek. Ancak bağlantılardan birine tıkladığınızda, bu web sitesinde sıkça sorulan tüm soruları bulacaksınız. Aslında, bu en güzel ve faydalı SSS’lerden biridir.
Bu SSS sayfası, servisi kullanmak için gerekli tüm temel bilgileri içerir. Bununla birlikte, bu listenin diğer pek çok girişinden farklı olarak, cevaplar sorularla birlikte verilmektedir, sorularınızı tıklatmanız gerekmez.
İşte bu basit ama güzel SSS sayfalarından bir diğeri. Dropbox, sorularınıza cevap bulmak için birkaç yol sunar. Bu sayfadaki konuyu yazabilir, en çok sorulan sorulara göz atabilir, kategorilere göz atabilir veya sanal bir tura çıkabilirsiniz.
Ve işte başka bir canavarca SSS sayfası. Basit görünümün sizi aldatmasına izin vermeyin, çünkü artı işaretlerinin her biri daha fazla bağlantı gösterir ve yeni bağlantıların her biri sizi başka bir sayfaya yönlendirir.
Vimeo, mevcut tüm yardım içeriğini bir sayfada göstermekten hoşlanıyor gibi görünüyor. Bu aslında fena değil. Bu şekilde, mevcut tüm yardım kaynaklarını herhangi bir bağlantı veya düğmeye basmadan göreceksiniz.
GitHub’un SSS bölümünü hiç gördünüz mü? Evet ise, lütfen bana bildirin. Kendi gözlerimle görmek istiyorum. GitHub’ın sayfasına bir göz atın.
Bir web sitesi şablonu pazarı olan TemplateMonster özenle tasarlanmış bir SSS sayfasıdır. En sık sorulan soruların cevaplarını sağlar. Fakat daha fazlasını bilmek istiyorsanız, alt kısımdaki bilgi tabanına bir bağlantı var.
Bu SSS sayfası YouTube stilini takip ediyor. En sık karşılaşılan sorunları bir gruba listeler. Grup başlığına tıkladığınızda sorular belirir. Bir soruya tıkladığınızda sizi ilgili sayfaya yönlendirirsiniz.
Ve işte size basit bir görünen SSS sayfası geliyor ve bu da sizi çok fazla bilgiye götürüyor. Her bölüme tıklanması, alt bölümleri olan yeni bir sayfa açar ve her alt bölümün de birden çok bağlantısı vardır.
Drupal’ın SSS sayfasından biraz daha fazla bilgi bekliyordum. Ancak, daha fazla bilgi için bağlantılar ekleyerek bu gerçeği telafi etmişlerdir.
Dribbble sağladığı hizmete kıyasla, SSS sayfası oldukça basittir. Bununla birlikte, sayfa gerekli tüm bilgileri içerir ve çekici bir tasarıma sahiptir.
En popüler forum çözümlerinden birinin SSS sayfası gerekli bilgilerle doludur. Birkaç kategoriye bölünmüş, sorulara tıklanarak cevaplar ortaya çıkar.
Yahoo’nun SSS sayfasının basit tasarımı, ziyaretçiler için rahat bir his sağlar. Sol taraf konuları gösterirken, sağ taraf ilgili tüm soruları listeler.
Bu güzel tasarlanmış SSS sayfası, yalnızca en sık sorulan soruların cevaplarını sağlar. Bir soruya tıkladığınızda, soruların hemen altında yer alan cevap bölümüne yönlendirilirsiniz. Ayrıca her cevap için bir ‘Top’ düğmesi de vardır.
Baskin-Robbins’in Sıkça Sorulan Sorular sayfası, pek çok alakalı ve faydalı soru sundu. Sayfanın ilk kısmı tüm genel soru kategorilerini listeler. Bir kategori grubuna tıklamak, ilgili soruların listesini ortaya çıkaracaktır.
TinEye’nin komik logosu ve açık mavi rengi nedeniyle, bu SSS sayfası ilk bakışta çok kolay görünüyor. Sayfanın üst kısmı farklı kategorilere ayrılmış soruları listeler. Sorulara tıklanması cevaplar bölümüne götürür.